Designa det ultimata badrummet

Badrummet är precis som sovrummet ett ställe som vi människor spenderar enormt mycket tid, men som inte alltid får tillräckligt mycket omsorg och kärlek.badrumsinteriör En modern sanning har blivit att sängen är något man alltid skall spendera mycket pengar på, det är ändå en möbel man spenderar en stor del av sitt liv i. Vi vill nu ge samma råd om badrummet och dessutom ge lite tips om hur ni bör spendera pengarna.

Golv och väggar

Kakel och klinkers i all ära men det finns något som är ett stort steg upp, natursten. Att välja äkta stengolv blir kortsiktigt lite dyrare men det har istället en riktigt bra och lång livslängd samt en kvalitetskänsla som är svår att slå.Stilmässigt så kan sten variera nästa lika mycket som klinkers, men det är inte bara färgen man bör tänka på. Sten varierar i hur motståndskraftig den är mot olika typer av skador och miljöer med granit som den normalt sett starkaste och tåligaste stenen. Den stensorten som brukar få exemplifiera mindre tåliga stenar är kalkstenar som är extra känsligt mot syra. Om man till exempel tappar ett glas vin på ett sådant golv kan det innebära en permanent fläck. Även stenens textur bör tas in i beräkningen. Blankpolerad sten är väldigt vackert och ger en exklusiv känsla, men det blir även väldigt halt. Fundera därför över vilket som är det bästa valet där du skall använda golvet. För att se vilka olika alternativ det finns kan ni gå in på http://www.stonefactory.se/inomhus/stengolvSjälvklart kan även väggarna kläs i sten även om det kan vara ett smart val att välja kakel för att spara lite pengar och dessutom skapa lite kontrast mot stengolvet.

Bad eller dusch

Att välja vad man skall satsa på när det kommer till bad eller dusch kan vara svårt. I slutändan brukar utrymmet ofta få bestämma vad som är det bästa valet. På så sätt behöver man inte bli förälskad i en stor bubbelpool för att sedan behöva inse att den inte passar i rummet. Om det finns plats för det så kan det absolut vara ett bra val att välja en kombination.

Möbler

Sist men inte minst så gäller det att tänka på möblerna och även här bör man fokusera på kvalitet. Billigare möbler gjorda av spånskivor kan efter inte allt för många år börja svälla tack vare luftfuktigheten i rummet. Satsa istället på möbler gjorda av riktigt trä eller något annat tåligt material.