Vad som behövs vid ett altanbygge

Om du har bestämt dig för att bygga en altan är det en hel del saker du behöver för att det ska bli ordentligt gjort. Till att börja med behöver du bestämma hur stor altanen ska vara. Efter det kan du börja planera grunden som för övrigt är en väldigt viktig del i det hela.

För att bygga en robust och bra grund till din altan kommer du att behöva betong och rör att gjuta i. Du behöver även olika beslag och reglar som du fäster i plintarna efter att du har gjutit dem. De här sakerna kommer att utgöra grunden för altanen.

Du kan även välja markplattor istället för att gjuta plintar men plintar är att föredra. För att se till så att allt blir rakt behöver du ett långt vattenpass. Även laser fungerar men det är något mer komplicerat.

Inhandla det du behöver online

Nu när grunden är klar behöver du köpa trall som ska utgöra golvet på altanen. Vill du göra altanen extra fin kan du även köpa hem ett räcke som du sätter upp runt altanen. Om altanen är högt över mark är det ett måste ur säkerhetssynpunkt. Oavsett vad du bestämmer dig för att göra kan du ta en titt på nätet.