Lyxiga grusgångar

Den rubriken kanske låter lite motsägelsefull men det finns faktiskt riktigt fina alternativ bland ”grus” sorterna att använda sig av som inte riktigt kan jämföras med det man normalt tänker på. strandsten

Några lyxiga grussorter

Stonefactory är en butik som säljer många olika typer av grus och sten, bland annat de vi listar nedan.

Marmorkross

Som en bokstavlig kontrast till de trista gråa stenarna vi är vana vid finns det marmorkross. Vitt grus (Om man får kalla det grus då det är så här vackert) som passar perfekt för alltifrån rena dekorationssyften till infarten för bilen. Kombineras gärna med mörkare stenar för att skapa starka kontraster. Tänk dig en vit gångväg som leder fram bland grönskan till det vitmålade lantstället, en vacker syn.

Sjösten

Sten som under årens lopp blivit slipade av de svaga strömmarna i en sjö vilket gett dom en rundare form. Sjösten finns av många olika bergarter som i sin tur ligger i olika prisklasser. Egentligen spelar inte priset någon roll, även de billigaste kan vara otroligt vackert om det passar till just ditt hus.

Svart flodsten

Detta är antagligen en av de mest exklusiva stenen på marknaden idag. Becksvart sten som år efter år efter år blivit polerat av vatten som strömmat förbi för att till slut bli en helt mjuk och blank sten som är en dröm att gå på. Natursten blir allt mer svårt att få tag på då utvinning av den begränsas för att bevara vår natur men om man har råd är det en sten som är otroligt att titta på och kanske ännu skönare under fötterna.

Skötsel

Inte ens de lyxiga grusgångarna är fria från skötsel även om en bra grund till gången är vitalt för att det ens skall vara möjligt att hålla gången ren i längden. Se till att ha rätt underbyggnad under stenen med olika grovlekar annat grus, fiberduk m.m. för att undvika att ogräset kan ta fäste.Även om man nu har gjort allt enligt konstens alla regler så behöver man fortfarande ta hand om gruset. Fallna löv som förmultnar och frön gör att det kommer att växa ogräs, så länge du drar bort det då du ser det så borde det inte bli något problem. I värsta fall behöver man gå med ett skyffeljärn någon gång i månaden för att rensa upp allt som man inte hinner med på vardagen.