Snyggt med glasräcke för ditt altanbygge

Det finns många olika sätt att bygga en altan på. Ska du exempelvis bygga en sådan till sommarhuset kanske det inte behöver vara en så stor altan. Då kan det räcka med en lite mindre.

Om du istället ska bygga en altan till villan kan det vara snyggt med en stor variant i olika nivåer och med trappor och räcken. Har du en fin utsikt från altanen kan ett glasräcke vara ett bra val, åtminstone där ni sitter och äter. Du kan hitta snygga räcken på nätet, välj något här exempelvis. Det finns gott om alternativ på marknaden idag!

Planera ordentligt innan du bygger

Om du ska bygga till en altan är det väldigt viktigt att du planerar ordentligt först. Allt behöver vara klart in i minsta detalj. På så sätt slipper du onödiga problem som kan uppstå när du planerar efter hand i ett bygge. Är det en komplicerad altan är det bra att ta in ett proffs som kan göra en ordentlig ritning, för att få allt rätt från början.

När allt är klart är det dags att beställa virke och under tiden kan du gjuta plintar. Det tar nämligen ett par dagar för cementen att sätta sig innan du kan sätta igång.