Växelvist boende hur fungerar det

Om du och din partner ska separera har ni en del praktiska saker att hantera. Har ni varit gifta behöver ni ordna det praktiska med skilsmässan samt hantera bodelningen. Oavsett om ni varit gifta eller sambo behöver ni också komma fram till hur ni ska göra med bostaden som ni delat. Kanske väljer den ena att bo kvar, eller så flyttar båda till nya bostäder.

Det som är allra viktigast att lösa är naturligtvis hur det ska bli med barnen, om ni har några gemensamma sådana. Det är väldigt vanligt att det blir aktuellt med växelvist boende. Läs mer här om hur detta fungerar om du inte redan känner till detta.

Viktigast att det blir bra för barnen

Det allra viktigaste är naturligtvis att du och din före detta partner hittar en lösning som blir bra för barnen. Självklart är det också viktigt att den lösning ni kommer fram till är genomförbar för er båda. Ni kan till exempel välja att låta barnen bo varannan vecka hos var och en av er. I vissa fall blir det istället så att barnen bor främst hos den ena föräldern, för att spendera varannan helg eller liknande hos den andra.