Allt för barnens rum

Navet i ett hem är barnens rum, för glada barn underlättar vardagen. Varje barn vill få känna att de sätter sin speciella prägel på sitt eget rum. För det första kan det vara bra att välja ett tema eller en färg som barnet gillar för rummet. Det kan vara att de har ett favoritprogram som till exempel PAW Patrol. Då kan de önska att ha bilder på hundarna i sitt rum som fokus.

Färgen i fokus för barnens rum

Ofta märker du vilket som är barnens favoritfärg, klassiker är rosa, blått och mer neutral gult, men här är även viktigt att tänka på vilken stämning en färg ger. Vi påverkas mentalt av färger, så läs på om det. Nyanser av grönt påminner om skogen och ger både ett visst lugn samtidigt som det är en varm färg.

Tillbehör till barnens rum

Om dina barn tycker om att resa kan du välja en av deras favoritsaker att sätta i fokus, till exempel en koffert i vintage rosa som du kan handla online. Dessutom är det alltid fint med en skrivhörna för skolans dagar, och att där ovanför ordna med en extra hylla för avlastning att sätta några favoritleksaker på. Smarta förvaringslådor som även kan fungera som sittstolar är också bra.