Förändra utan dyra renoveringar

Att förändra ett rum kan göras på många sätt och vis. En renovering av något slag kan ju garanterat göra susen, men är också något som kostar en slant att göra. Men det finns också betydligt billigare metoder som kan ge bra effekt.

Byta ut lampskärmarna

I ett rum med åtminstone ett par golv- och bordslampor kan man faktiskt få bra resultat bara av att byta ut några lampskärmar. Golvlampor kommer i regel ge större effekt än bordslampor bara just för att de är i sig större. Köper man sedan en lampskärm som också är genomskinlig får man ju också färgat ljus på köpet varje gång man slår på den. Vilket kan bli en häftig mysbelysning.

Klä om möbler med snygga tyger

Alla har vi nog ett par möbler hemma som är klädd i tyg av något slag. Och när man känner för att byta ut dessa mot nya kan man välja det billigare och mer miljövänliga alternativet att klä om dem istället. Det kräver dock lite arbete, men kräver egentligen inga specialkunskaper. Lite verktyg, ett passande tygstycke och en snabb och enkel guide är allt som behövs.

Nya handtag på lådor och skåp

I rum med många skåp och lådor finns det också en hel del handtag. Vi har oftast blivit så van dem att de bara smälter in i helhetsbilden. Men tar man steget att byta ut dessa mot några i en annan design och material kommer man snabbt se vilken inverkan de faktiskt har. Välj då något som är annorlunda men fortfarande kan passa in. Att gå från exempelvis målade trähandtag till skinande mässingshandtag kan vara som natt och dag för vissa rum.