Renovera kök – undvik de vanligaste misstagen

Att renovera köket kan kosta en hel del tid och pengar. När allt är klart vill du ju inte märka att du missat något eller gjort ett fel. Genom att planera allt steg för steg och vara medveten om de vanligaste misstagen, kan du förhoppningsvis klara av allt felfritt.

Göra fel i planlösningen

Om du inte tänker på hur köket kommer att användas är det lätt hänt att göra en och annan miss när det kommer till planlösningen. Du vill exempelvis inte ha för långt mellan de tre stationerna: diskbänk, kylskåp och spis/ugn. Mesta delen av tiden du spenderar i köket kommer vara vid någon av dessa platser och du kommer mest troligt röra dig fram och tillbaka mellan dessa många gånger framöver. Försök också att placera diskmaskinen så den inte är i vägen även när luckan står öppen.

Glömmer bort att kolla den underliggande strukturen

När du totalrenoverar köket har du ett bra tillfälle att ta en titt på det som annars döljs av skåpen. Titta noga efter eventuella fuktskador för att slippa otrevliga överraskningar senare. Det kan även vara klokt att anlita någon för att titta på rören. Speciellt om huset har många år på nacken. Behöver något bytas ut är det ju rätt tillfälle att göra detta när så mycket som möjligt är blottat.