Golvvärme

När man renoverar sitt hus och byter golv kan det ibland hända att man måste ner ända till golv åsarna för att räta upp dessa. Särskilt om det är ett äldre hus som man köpt, där brukar det vara många vinklar och vrår som behöver rätas upp. Det kanske inte syns vid första anblicken men så fort man börjar att möblera rummen märker man skillnad. 

När man ändå håller på att fixa sina golv så kan det vara en bra idé att fundera på att installera golvvärme på en gång. Särskilt om man har klinkers på golvet i några rum, dessa är svala och sköna på sommaren men kan bli kalla vintertid annars. Golvvärme kan man gärna ha även i badrum, för att känna sig varm om fötterna och få ett bra klimat och hall där det är bra också för att torka upp blöta skor och märken efter dessa.

När det gäller att installera golvvärme så finns det både elslingor och vattenburen värme att välja mellan och det finns fördelar och nackdelar med båda två. Framför allt handlar det om vilken uppvärmning man valt i resten av huset och hur detta går att koppla samman. Man vill ju få både ett ekonomiskt och varmt hem.