Öka hustrivseln

Det finns flera saker som påverkar hur du mår i ditt eget hem. Och flera av dem handlar om hemmet i sig. shutterstock_244055425

Städat och fint

Ett städat hem är en stressfri miljö där man inte ser saker som måste göras. Istället kan man se husets potential att bli ännu bättre genom att flytta runt saker och liknande. Ta för vana att ställa tillbaka allt på sin rätta plats när du är klar och välj ut en dag i veckan då du städar. Genom att vara lite strategisk i städningen blir det klart fortare och du städar mer effektivt.

Plats för lugn och ro

Ha en plats i hemmet där du kan varva ned och få vara för dig själv. För en del innebär det kanske att få vara själv i och tälja figurer medan andra vill läsa en bok utan att folk springer in och ut ur rummet. Det kan vara bara att få ha en timme ensam i ett rum där du bestämmer vad du vill göra och när. Inred din plats för att du ska trivas och kom överens med resten av hushållet hur ofta du får gå och iväg och vara själv. Som familj kan det vara svårt att vara helt ansvarslös och bortkopplad, men du har åtminstone rätt till några minuter om dagen på din egna favoritplats.