Behovet av extra sovplatser – bygg ett Attefall

Det finns många orsaker till att det kan vara nödvändigt att flytta till ett större hus. Kanske växer barnen upp och behöver något eget och mer avskilt, eller så tar en av er upp en hobby eller affärsverksamhet. Oavsett vilket kan du behöva mer utrymme och då kan du titta på attefallshus här.

Bygg ett attefallshus på tomten

Ett attefallshus är en extra byggnad som du får uppföra på tomten utan att behöva söka bygglov, men det finns så klart vissa regler du måste förhålla dig till ändå, bland annat hur högt det får vara och hur stor plats den upptar. Men också att du inte får bygga den för nära tomtgränsen eller andra byggnader.

Extra sovplatser när släkten kommer på besök

Kommer svärföräldrarna eller de vuxna barnen på besök för att äta chili con carne, surströmming eller fira jul, kan det vara extra trevligt att ha lite avskildhet och distans till varandra.

Ett annat användningsområde är att faktiskt bygga ett attefallshus för att hyra ut till studenter eller singlar. De kan annars ha svårt att komma in på bostadsmarknaden. Det är en investering som snabbt betalar sig och på sikt minskar dina egna boendekostnader.