Fixa ute innan vintern

Under hösten börjar blommorna att torka ihop, växterna blir bruna och snart kommer vintern att lägga sig över allt. För dig med trädgård finns det en del höstbestyr att ta tag i innan snön kommer. shutterstock_176630777

Klippa gräset

Man ska alltid klippa ned gräset en sista gång innan man ställer in gräsklipparna. När sista gången blir är svårt att säga, gräset i princip slutar växa när det är beredd på vinteride. Man ska inte klippa gräset för kort. 5-7 centimeter får det gärna vara för att övervintra under de bästa förhållandena.

Rengöra uppfarten

Om du har en grusgång är det dags att kratta igenom den. Dra bort allt ogräs och kratta igenom för att få bort löv och småsten som inte hör hemma. Du slipper då dra betydligt mer ogräs till våren när allt börjar växa igen och grusgången är fin från första smältdagen.

Ta bort löv

Man kan låta löven ligga kvar under vintern. Det är främst för utseendets skulle som man tar bort dem, eller för att de inte ska blåsa över på grannens välkrattade gård. I andra fall kan det vara gynnsamt att ha ett tunt lövlager utspritt över trädgården under vintern. När snön börjar smälte bryts löven ned till näring för gräs och maskar.