När och om du vill byta bostad

Känner du att det är dags att byta bostad? Och dina samlade dagar i bostadskön räcker inte riktigt till för just den typen av lägenhet som du skulle vilja ha?

I vissa fall kan du behöva skala ner och bo i mindre lägenhet som till exempel när barnen har flyttat ut. Medan i andra fall behöver du flytta när familjen växer och vill ha rum för alla familjemedlemmar.

Förbered för annonsering

Det finns en hel uppsjö av företag som förmedlar byten av lägenheter. Allt du behöver göra är att skapa en annons genom att både beskriva din bostad samt dina önskemål. Ett tips från oss är att styla och förbereda med snygga bilder på lägenheten. Se till att det är städat och undanplockat. Kika gärna på bostadsannonser som ligger ute och hitta inspiration från mäklarbilderna.

Ha is i magen

Så snart din annons har fått en matchning får du möjligheten att gå vidare i bytesprocessen. Ju fler matchningar du får på din annons desto större valmöjlighet har du att välja just den bostad som faller dig i smaken.

När den stunden är kommen och du äntligen har hittat en favorit så behöver du boka en visning och skicka in bytesansökan, därefter är det dags för ditt lägenhetsbyte.