Husägare – olika boenden

Har du bestämt dig att det är dags att köpa hus? Det är ett stort beslut och vilket hus man köper beror inte bara på pris och område. Det finns massor med olika hustyper att välja bland och de kommer alla med för- och nackdelar. shutterstock_93743395

Renoveringsobjekt

Här har du möjligheten att göra om ett hus till ditt eget drömhem. Du har en tom canvas att måla på och för dig som gillar att renovera och skapa, är ett renoveringsobjekt perfekt. Husen brukar också vara betydligt billigare.Nackdelen är att det kostar att renovera och renovationerna kan bli mycket dyrare och ta längre tid än man tror.

Riva och bygga nytt

Du hittar den perfekta tomten, men huset som står det är bara ett ruckel. Du kan bygga ditt eget drömhus med hjälp av en arkitekt istället och får fritt val till utseende och storlek.Tyvärr kräver rivning och uppbyggnad mycket jobb och inte minst mycket pappersarbete och tillstånd. Och tillstånd har en tendens att dra ut på tiden.

Nyrenoverat

Om man inte gillar att renovera och bara vill bo, är det bättre med ett nyrenoverat hus. Allting är klart, du behöver inte göra något med husen på flera år.Det kan dock vara renoverat på ett sätt eller i en stil som du inte gillar så mycket. Att byta ut ett nytt kök som kostade 100 000 kronor är inte värt det. Då får man leva med utseendet och upplägget som finns när man köper det.