Få plats med husdjuren i inredningen

Ett husdjur sätter guldkant på tillvaron men det kan vara svårt att få det där reportagevackra hemmet med husdjurens saker överallt. Det är ingen hemlighet att husdjurens leksaker och boenden inte är de charmigaste eller mest stilsäkra.

Katter

Katter vill klättra, de tänker på väggar och tak som vi tänker på golv. Utnyttja utrymmena längst taket och mindre korridoren för att sätta upp små hyllor som katterna kan ligga på. Hyllorna får inte vara blanka och hala men kan vara målad med ett lite hårdare underlag för katten att greppa på. Klösträd kan du skapa själv för att slippa de fula modellerna i zoobutiken. Bygg en ställning som du gillar och använd sisalrep som klösmaterial.

Fiskar

Fiskar är det perfekta inredningsmedvetna husdjuret! Om du tittar på Fiskfoder.se kan du se vilka vackra akvarium du kan köpa. Fiskarna  och växter köper du på en lokal djurbutik och för att minska transporten, förstås. Akvarium kan till och med byggas in i väggen men du måste konstruera en lucka för att komma åt fiskarna och kunna byta vattnet. Du kan också ta inredningen ut till trädgården med en vacker fiskdamm. De kräver mindre underhåll men mer förarbete för att de ska trivas.

Hundar

Hundar gillar att vara med överallt men de brukar ha sin egen hundbädd och tuggleksaker. Bygg en lyxig hundbädd som passar in i inredningen och måla den i samma färg som väggarna. Leksakerna kan du förvara i en låda eller korg och lära hunden att städa efter sig varje kväll. Det kräver lite tålamod att få hunden att lära sig ett nytt trick. Det positiva är att du behöver inte plocka upp efter hunden. Hundmaten kan du förvara i vackra glasskålar istället för pappers- och plastpåsarna som du får från butiken.